Mariette på stora scen

Sista dagen lider mot sitt slut. Regnet öser ned, men trots det har några tappra besökare tagit sig till Regnbågsparken. På scen står Mariette Hansson, känd från att bland annat ha medverkat i både Idol och Melodifestivalen.

Kanske beror det på att West Pride snart är över för i år, kanske beror det på det Göteborgstypiska vädret, stämningen i parken är dämpad. Dämpad, men inte sömnig för den delen. Snarare stämningsfullt. Mariette har en röst som klarar av att växla mellan både lugnare och mer fartfyllda toner. Tillsammans med stämmor, syntar och trummor, framför hon glatt sina låtar. Vi får höra A Million Years och mot slutet av spelningen börjar hon sjunga en låt vars stämmor för tankarna till sångerskan Imogen Heap, fast i snabbare tempo.

Mariette påpekar det dåliga vädret och tackar sin publik för att de ändå står kvar. Jag hade inte velat ha det på något annat sätt. Mariettes mjuka röst och röken från rökmaskinen genom det lila scenljuset blandas med regnet, ut över täcket av paraplyer i regnbågsfärgerna. Det ger en känsla av ett slags gemenskap. Som det ska vara.

Text: Sun Nordberg