Programanmälan till West Pride 2018 - EuroPride Göteborg

Vad roligt att ni vill anmäla en programpunkt till West Pride 2018- EuroPride Göteborg! För att festivalprogrammet ska bli så bra som möjligt, vill vi att ni läser igenom följande information noggrant.

Information om årets festival!

• I det här formuläret fyller du bara i en kortfattad beskrivning av din programpunkt. Den slutgiltiga informationen som kommer att hamna i vårt program fyller du i i slutet av mars via en länk som mailas ut av West Pride.

• West Pride blir 2018 förlängt med en dag då festivalen äger rum från tisdag 14 augusti till och med söndag 19 augusti

• West Pride önskar i år att fler programpunkter fokuserar på internationella hbtq-frågor, på hbtq-seniorer samt barn & unga som är normbrytande och/eller lever i normbrytande familjer.

• Språk - West Pride ser helst att programpunkter hålls på andra språk än svenska då EuroPride är ett internationellt arrangemang. Alternativt att det finns personer på plats som kan tolka till engelska vid behov.

• Vi samarbetar i år med Göteborgs Kulturkalas – det innebär att vi till exempel kan förlägga programpunkter för barn & familj inne på Barnens kulturkalas i Trädgårdsföreningen.

• Regnbågsparaden äger även i år rum under lördagen, vilket innebär att Regnbågskvarteret är aktivt tisdag-fredag samt under söndagen.

För er som önskar lokal kan vi erbjuda plats i vårt Regnbågskvarter – runt Götaplatsen. Antalet lokaler här är dock begränsat, och om det kommer in fler programpunktsanmälningar än vad som får plats kommer vi prioritera programpunkter som uppfyller våra önskemål nedan. Vi tror att detta kommer att gynna både våra besökare och er arrangörer.

 

Din programpunkt...

...måste ha en koppling till HBTQ.
...bör ha en koppling till konst och/eller kultur eller på annat sätt passa in i West Prides festival.
...får inte ha genomförts i exakt samma form under West Pride 2016 eller West Pride 2017.

 

Antal programpunkter

Vi vill helst inte att någon arrangör anmäler fler än 5 programpunkter. Kvalitet framför kvantitet. Fundera gärna på om ni kan samarbeta med någon annan arrangör som ni tror planerar en programpunkt kring samma ämne.

 

Språk

Vi önskar att majoriteten av programpunkterna hålls på andra språk än svenska – främst engelska i och med att EuroPride är ett internationellt arrangemang. Om er programpunkt hålls på ett annat språk än svenska vill vi även att ni fyller i rubrik och beskrivning på det språket.

 

Sista dag att anmäla programpunkt är 18 mars.

Frågor? Hör av er till Naida Izić ​på naida@westpride.se

For English information on how to register for the festival programme, please contact Naida Izić​ naida@westpride.se

 

Info till dig som önskar lokal för din programpunkt

• Programpunkten bör vara 45 minuter för att passa in i vår schemaläggning. Detta för att besökarna ska hinna gå mellan olika programpunkter. Om mer tid behövs, bör programpunkten vara 90 minuter, det vill säga 2 x 45 min.

• Det är viktigt att du fyller i noggrant kring önskemål kring teknik då detta är en avgörande faktor för vilken lokal programpunkten schemaläggs i.

• Alla programpunkter som West Pride ordnar lokal till måste vara kostnadsfria för besökare.

• Musikakter: Då vi har många musiker som vill spela på festivalen kan vi inte garantera alla en plats i programmet – vi kommer erbjuda speltider på vår scen främst mellan kl 12-19 under tis-fre samt på söndagen.

Info till dig som har egen lokal för din programpunkt

• Programpunkter som inte ingår i Regnbågskvarteret kommer självklart att finnas med i programmet, men under egen rubrik ("West Pride på stan" eller liknande).

• Vi vill att West Prides programpunkter ska vara tillgängliga för alla. Lokaler "på stan" som inte är det kommer att anges tydligt i programbladet.

• West Pride ska i största möjliga mån vara gratis för besökarna, om en inte kan åstadkomma det i sin lokal måste dock 50% rabatt utgå till alla besökare med festivalarmband.